Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha mualla mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlar ve bu nedenle yangın bapsı prodüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler basar önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın Çıkış Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya hak açılmaktadır.
Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa dışarıya, dışarıdan sarrafiyelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-esrar kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.
Belirtilen merdivenler genelde yapının özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir fenomen çabucak bina muhtevainden emeksiz ve güvenli kaçışın esenlanması sinein yapılırlar. Meşru olarak da her mimarida bulunması zorunludur.
Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar müstacel gestalt anında bapnın olası olan en azca dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.
Yangın Bapsı seçerken dikkat edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının Yangın Merdiveni Kapısı peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) taban amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki duman, yangın, gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların gayrı katlara intikalini karışmak veya kabil evetğu kadar geciktirmektir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın anında zemine katkısızlıklı şekilde iblağ etmek evetğu derunin, olanaklı olan en kısa sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini bulmak için önlem aldatmaınmaktadır.
Yangın yahut evgin pozisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi kucakin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Binalarda belirli standartlarda makam alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.